۱۶ آذر ۱۴۰۲ ۰۲:۳۴

طرز تهیه شوید پلو و رمز و راز خوشمزه کردن آن

شوید پلو به عنوان پلو پایه می تواند با سایر فراورده های گوشتی مثل مرغ، ماهی، تن ماهی و… و حتی ماست موسیر یا سالاد مصرف شود و ترکیب آن به صورت شوید باقالی بسیار خوش طعم و لذیذ است.

طرز تهیه شوید پلو با مرغ

شوید پلو یکی از انواع پلو ها مجلسی و خوشمزه ایرانی می باشد. شما می توانید این پلو لذیذ و خوش آب و رنگ را در خانه برای مهمان هایتان تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. طرز تهیه این غذای مجلسی را در این بخش از آشپزخانه بخوانید. 

شوید پلو

شوید پلو مجلسی

مواد لازم شوید پلو با مرغ

مواد لازم میزان لازم 
برنج ۳ پیمانه
شوید ۱/۵ پیمانه
مرغ ۳ تکه
هویج ۱ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد بزرگ
فلفل دلمه ای ۱ عدد کوچک
کره ۳۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
سیر ۱ حبه
برگ بو ۲ عدد
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر لیمو عمانی نوک قاشق چایخوری
نمک ۱/۲قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم

شوید پلو

طرز تهیه شوید پلو با مرغ

مرحله اول : 

ابتدا مرغ ها را شسته و روی آن ۳ شیار باریک ایجاد کنید. برنج را نیز به همراه آب و نمک بخیسانید. برنج بادی حداقل ۳ ساعت بماند. 

مرحله دوم : 

اگر از شوید تازه استفاده می کنید ، شوید ها را پاک کنید و بشورید کنار بگذارید تا آب آن برود.

مرحله سوم : 

مرغ ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با ۳ قاشق زعفران دم کرده به خوبی ماساژ دهید. و درب آن را ببندید و در یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم : 

 مرغ ها را پس از نیم ساعت از یخچال خارج کنید و فلفل سیاه ،نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و دوباره ماساژ دهید و در یخچال قرار دهید. 

مرحله پنجم : 

در یک تابه مقدار روغن داغ کنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شود. 

 سرخ کردن مرغ

مرحله ششم : 

پیاز را پوست بگیریدی و آن را بشویید سپس به صورت خلالی خرد کنید. 

مرحله هفتم : 

در یک قابلمه پیاز ها را با روغن سرخ کنید تا کاراملی شود. 

مرحله هشتم : 

سیر را نیز پوست بگیرید و رنده ریز رنده کنید.سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. 

مرحله نهم : 

یک عدد فلفل دلمه ای کوچک را شسته و تخمه های آن خارج کنید سپس یا به صورت خلالی و یا نگینی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. فلفل دلمه ای عطر بی نظیری به مرغ می دهد. 

مرحله دهم : 

هویج را شسته و پوست بگیرید سپس به صورت حلقه ای نازک برش دهید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

مرحه یازدهم : 

ادویه ها را که شامل (نمک،فلفل سیاه ، پودر لیمو عمانی) به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه ها به خورد مواد برود. میزان نمک و فلفل سلیقه ای می باشد بسیار از افراد علاقه زیادی به غذای تند و یا خوش نمک دارند.می تواندی اندکی ادویه نیز اضافه کنید.

مرحله دوازدهم : 

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.می توانید قبل از افزودن در تابه دیگر با روغن تفت دهید سپس به مواد اضافه کنید. 

مرغ شوید پلو

مرحله سیزدهم : 

برگ بو را به همراه آب به مواد اضافه کنید. 

مرحله چهاردهم : 

مرغ هایی که سرخ کرده اید را به مواد پیاز اضافه کنید و حرارت گاز را متوسط رو به کم بگذارید تا مرغ بپزد.

مرحله پانزدهم : 

در نیم ساعت پایانی پخت مرغ زعفران را به مرغ اضافه کنید.

مرحله شانزدهم : 

در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشد. سپس برنج خیس شده را که آب آن را خالی کرده اید را به آب جوش اضافه کنید. 

مرحله هفدهم : 

وقتی برنج آب دوباره به جوش آمد و کمی نرم شد شوید را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس آبکش کنید. 

مرحله هجدهم : 

 در ته قابلمه روغن بریزد سپس ته دیگ دلخواهتان را بچینید. می توانید نان و یا سیب زمینی بچینید. 

مرحله نوزدهم : 

برنج را روی ته دیگ بریزید و به کره آب شده را به همراه کمی ترکیب روغن آب داغ به برنج اضافه کنید کناره های برنج را به وسط بکشید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در آن ایجاد کنید سپس برنج را دم بگذارید. 

مرحله بیستم : 

اگر بخواهید میتوانید برنج سفید را با زعفران ترکیب کنید و یا اینکه زعفران دم کرده را در اواخر پخت روی برنج بریزید.

شوید پلو

مرحله نهایی: 

پس از دم کشیدن برنج آن  را در ظرف دلخواه بریزید و مرغ را کنار آن بگذارید می توانید آب مرغ را هم روی مرغ بریزید و هم جدا کنار آن سرو کنید.

نکات مهم در تهیه شوید پلو با مرغ

اگر می خواهید مرغ زعفرانی داشته باشید میزان رب را به ۱/۲ قاشق غذاخوری کاهش دهید و میزان زعفران را کمی بیشتر کنید. 

اگر می خواهید با سبزی خشک شوید پلو را تهیه کنید ابتدا باشد شوید ها را در کمی آب جوش بریزید سپس به برنج اضافه کنید. 

شما می توانید هم شوید را قبل از رحله آبکش کردن به برنج اضافه کنید و یا اینکه پس از آبکش کردن لابه لای برنج بریزید. 

ادویه هایی که در تهیه مرغ به کار میبرید دلخواه است. 

به جای کره می توانید مقداری روغن جامد را با کمی آب روی حرارت بگذارید و بعد به برنج اضافه کنید. 

افزودن زعفران به برنج رنگ و طعم بی نظیری به شوید پلو می دهد. 

نکات تکمیلی در مورد شوید پلو

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
شوید پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه شوید پلو و رمز و راز خوشمزه کردن آن

ardabil-sci.ir

مطالب مرتبط